vmbo 20 sep 2018

Clusius verzorgt techniekles voor basisscholen

De techniekdocenten van het Clusius College in Schagen ontvangen woensdag 26 september collega’s uit het basisonderwijs in het gloednieuwe, moderne Technolab van de school.

Directeuren, docenten, coördinatoren en techneuten uit het primair onderwijs komen kijken wat het Clusius College op het gebied van techniek te bieden heeft. Een en ander moet resulteren in lessen techniek voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in het Technolab in Schagen.

In een snel veranderende wereld gaat techniek een steeds belangrijkere rol spelen. Het onderwijs is verplicht met deze veranderingen mee te gaan.

De sectie Techniek van het Clusius College Schagen neemt daarbij een uniek initiatief. De groepen 7 en 8 van de basisscholen in de regio kunnen dit cursusjaar lessen techniek volgen op het Clusius in Schagen. Daarmee wordt het een technologielokaal voor de regio.

In het basisonderwijs leven fantastische ideeën, maar het ontbreekt dikwijls aan middelen en bemensing. En het Clusius heeft nu het lokaal, de spullen en de vakmensen. De leerlingen kunnen op deze manier kennis maken met nieuwe technieken.