vmbo 10 dec 2019

Clusius-marktkraam staat weer op de markt

Sinds deze maand staat de marktkraam van Clusius College Castricum weer op de wekelijkse markt in het centrum van Castricum. De leerlingen die de keuzevakken Marketing en Ondernemen hebben gekozen staan daar bij toerbeurt een dagdeel op de markt.

De leerlingen leren verkopen, met klanten omgaan, betalingen doen en worden daarop beoordeeld door begeleider Bart Dalenberg. Maar ze kunnen ook hun eigen product, die ze in een groep hebben ontwikkeld, uittesten, een marktonderzoek doen of het product al verkopen.

Ook zal de inmiddels beroemde Clusius-honing weer te verkrijgen zijn net als sommige andere Clusius klassiekers. De kraam wordt aangevuld met houten artikelen, die het Clusius College Castricum aankoopt bij de sociale firma 'Veel in hout'. Bij Veel in Hout werken mensen met een lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of een verstandelijke beperking.

De marktkraam wordt, zoals elk jaar, gesponsord door de Rabobank Noord-Kennemerland. Hierdoor is dit mooie en leerzame project mogelijk.