vmbo 30 sep 2016

Clusius College Schagen heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2016!

Na Clusius College Amsterdam heeft nu ook Clusius College Schagen de gouden Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum in zijn bezit. Met de Schaal laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk.

In Schagen hebben ze hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van nieuwe, verbeterde richtlijnen, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. In Schagen wordt dit gestimuleerd door een echt watertappunt. Naast gezond wordt in Schagen ook ingezet op duurzame producten. Waar mogelijk komen de groenten uit eigen tuin.