vmbo 08 jan 2019

Clusius College Hoorn lanceert Groensprint

Met ingang van volgend schooljaar (2019/2020) is het mogelijk om op Clusius College Hoorn het traject Groensprint te volgen. Leerlingen die dit traject kiezen, kunnen in 6 jaar tijd zowel een vmbo als mbo niveau 4 diploma op zak hebben.

Een traject voor doeners met brains! Met dit traject word je klaargestoomd om door te stromen naar het hbo of de arbeidsmarkt.

GroenSprint is voor groep 8 leerlingen met vmbo-gl-tl/havo advies die gezien hun leercapaciteiten in combinatie met hun praktische interesse behoefte hebben aan een uitdagend traject. ‘Wij merkten door gesprekken met leerkrachten van de basisschool, ouders en leerlingen, dat er behoefte is aan een uitdagend maar ook praktisch traject voor leerlingen met vmbo-gl-tl/havo advies’, vertelt Pieter Klok, teamleider vmbo Hoorn. ‘Niet iedere leerling wil een theoretisch traject in de vorm van vmbo-tl of havo volgen. Maar tegelijkertijd willen ze wel uitgedaagd worden om tot bloei te komen. Dat kan met Groensprint’.

Toekomstige leerlingen van GroenSprint volgen binnen het Clusius College Hoorn een speciaal 6-jarig traject met vmbo en mbo onderwijs. Het traject wordt aangeboden in kleine klassen met aandacht voor duurzaamheid, leefomgeving, dieren, voedsel, techniek en groen. Het traject is intensief. Echt voor leerlingen die van een uitdaging houden en het beste uit zichzelf en anderen willen halen. Daar is de begeleiding vanuit het Clusius ook op afgestemd. Vmbo en mbo docenten werken nauw samen en ook zullen de leerlingen dagelijks begeleid worden door een coach.

GroenSprint start in het volgend schooljaar (september 2019) met een klas van maximaal 25 leerlingen. Ouders/verzorgers die geïnteresseerd zijn in GroenSprint, zijn van harte welkom op de open dagen van het Clusius College in Hoorn op vrijdagavond 25 (18.30–21.00 uur) en zaterdagochtend 26 januari (10.00-13.00 uur).