vmbo 20 dec 2016

Clusius College Heerhugowaard door naar regionale finale Vakkanjers

De schoolwinnaars van Vakkanjers Scout zijn bekend!

Van de meer dan 1500 top ideeën zijn er nu nog 80 over. Waaronder het idee van onze leerlingen in Heerhugowaard. Met hulp van professionele productontwerpen gaan deze leerlingen aan de slag om hun idee tot werkelijkheid te maken. De winnaars van de regiofinale gaan door naar de landelijke finale in juni.

Onze vestiging in Heerhugowaard doet al jaren mee aan Vakkanjers. Dit jaar zijn zij aan de slag gegaan met de Rode Kruis Challenge. Onze Vakkanjers hebben een idee bedacht voor kinderen zonder zwemdiploma’s maar die toch vaak in de buurt zijn van diepere wateren. Dit om het aantal duizenden drenkelingen per jaar te verminderen. 

Project Jezz

Jezz: Een jas waarbij mode en veiligheid bij elkaar worden gebracht! Op hun website is het volgende te lezen “In onze modieuze jas hebben wij een plof vest verwerkt die zichzelf opblaast als het in contact kom met water. En heeft uw kind de tijd om naar de kant te zwemmen. Bij het opblazen van het vest hoeft u niet bang te zijn dat uw kind letsel oploopt, het vest blaast zich op een veilige manier op door middel van een co2 patroon die u ook kunt vervangen. Onze jas is totaal regenbestendig, dus het kan ook niet afgaan als het regent.“ Ook aan het wassen van de jas is gedacht, door middel van klittenband kan het vest uit de jas worden gehaald en kan de jas worden gewassen.

Vakkanjers

Met deelname aan Vakkanjers kunnen leerlingen hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen met echte opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De wereld van techniek wordt op deze manier volop verkent. Meer weten over vakkanjers? Kijk op Vakkanjers.