vmbo 14 apr 2022

Clusius College bezoekt de ArenA

Nu de mogelijkheid er weer is vinden op het Clusius College Amsterdam veel buitenschoolse activiteiten plaats. Een van die activiteiten was het lang uitgestelde bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. Vrijdag 8 april was het eindelijk zover, klas 3 mocht op bezoek bij Ajax voor een Fair Play Workshop.

Deze activiteit stond al twee keer op de planning, maar kon door de coronamaatregelen telkens niet doorgaan. De Ajax beleving begon vroeg in de ochtend op het schoolplein waar er een groepsfoto werd gemaakt en de Ajax spelersbussen klaar stonden om naar de Johan Cruijff ArenA te gaan. In het stadion werd de groep welkom geheten door Bart Logchies (Hoofd Docent - Ajax Coaching Academy).

Zoals het een Ajax-trainer betaamt sprak Logchies de groep op een Amsterdams directe wijze toe waarbij de Ajax kernwaarden naar voren kwamen. De meeste leerlingen waren aandachtig aan het luisteren, maar een enkeling koos ervoor om op zijn mobieltje te zitten. Uiteraard viel dit op en werd het de desbetreffende jongen duidelijk gemaakt dat dit niet bij sport past. ‘Als je bij Ajax zou zitten zou je geen basisplaats kunnen verwachten en speelminuten zou je al helemaal op je buik kunnen schrijven’ gaf Logchies aan. Het mobieltje verdween direct in de broekzak.

Na het praatje van Logchies werd de groep in tweeën gedeeld. De ene groep kreeg onder leiding van drie jeugdtrainers een voetbalclinic, waar ook de docenten hun voetbalkunsten mochten laten zien. De andere groep kreeg een workshop over gelijkheid en discriminatie en een stadiontour. Bij de workshop lag de focus met name op het feit dat je respect moet hebben voor iedereen, maar je eigen mening ook heel belangrijk is en dat iedereen gelijk is en ook zo behandeld dient te worden. Dit allemaal ongeacht afkomst, uiterlijk, geloof of geaardheid. Bij de stadiontour kregen de leerlingen alle highlights van de Johan Cruijff ArenA te zien. Kleedkamers, persruimte, dug-out alles werd getoond en overal werden de leerlingen voorzien van alle inside information. Na ruim anderhalf uur werden de twee groepen weer omgewisseld zodat iedere leerling een belevenis kreeg die alleen Ajax kan bieden.

Bij de afsluiting konden de leerlingen met een applaus aangeven in hoeverre ze tevreden waren met de activiteit en het applaus was oorverdovend hard. Tot slot kregen alle leerlingen nog een ware Ajax bidon mee en werden weer keurig afgezet met de Ajax spelersbussen op school. De leerlingen gaan de komende weken verder met hun beroepsstage en zijn een hele ervaring rijker.

 

Artikel via: Clusius College bezoekt de ArenA (rodi.nl)