vmbo 24 nov 2021

Clusius Castricum staat met leerlingen al voor het 12e achtereenvolgende jaar op de weekmarkt

Sinds 1 september staan leerlingen van het Clusius College Castricum weer iedere vrijdag op de weekmarkt in Castricum. Clusius Castricum doet, met leerlingen onder leiding van docent Kees Geutjes, al voor het twaalfde achtereenvolgende jaar mee aan het seizoen van de weekmarkt. De kraam van het Clusius College Castricum is tot half februari iedere vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur te vinden op de weekmarkt. De marktkraam is als initiatief van docent Kees Geutjes onderdeel van de vakken Marketing en Ondernemen.

In de kraam staan elke week weer andere leerlingen, zo krijgen alle leerlingen de kans om op een speelse manier kennis te maken met de vakken Marketing en Ondernemen. Op deze manier kunnen zij oefenen in de omgang met klanten, met het verkopen van producten en het afrekenproces. Vanuit de kraam worden voornamelijk streekproducten verkocht, zoals jam en honing, maar ook door de leerlingen zelfgemaakte vogelhuisjes. De leerlingen worden bij de marktkraam begeleid door onderwijsassistent Kim Baart. De opbrengst van de verkochte producten gaat gedeeltelijk naar een goed doel. Van het andere deel wordt er met de leerlingen wat leuks gedaan, bijvoorbeeld gezamenlijk uiteten gaan.

De lessen van de vakken Marketing en Ondernemen voor de vierdejaars TL-leerlingen worden niet alleen gegeven door leraren, maar ook door echte ondernemers en marketingprofessionals.Tijdens de lessen wordt er veel  aandacht besteed aan het ontwikkelen van een eigen product. Daarnaast doen de leerlingen tijden de lessen onderzoek naar de haalbaarheid en wenselijkheid van hun product en bedenken zij hun ondernemings/marketingstrategie. Hiervan maken de leerlingen een verslag en tot slot geven ze een eindpresentatie over hun project.