vmbo 02 feb 2018

Caitlin Stam ontwerpt wikkel 'eerlijke' chocoladereep

Caitlin Stam uit 3G van het Clusius College Castricum heeft deze wikkel ontworpen voor het project keuzevak Marketing /Ondernemen.

Samen met andere leerlingen vormt Caitlin een groepje dat de keuzevakken Marketing en Ondernemen volgt. Zij schrijven bij deze reep een marketing- en ondernemersplan. Dat betekent, dat ze onder andere concurrentieonderzoek en doelgroeponderzoek doen en dat ze kostprijsberekeningen maken. Ze maken hier een verslag over en presenteren dat met een marketingcampagne aan een jury.

Zelfontworpen wikkel 

De fairtrade chocolade van de Chocolademakers, de groene visie van het Clusius College en de ondersteuning van de Rabobank Noord-Kennemerland, die het ondernemerschap stimuleren komen mooi samen zo. Het is een mooi eerlijk product in een prachtige verpakking. Binnenkort komt ook de pure versie van de reep op de markt, waarvoor momenteel door een andere groep een mooie wikkel ontworpen wordt.

Te koop op markt

De reep wordt de komende weken verkocht op de markt in Castricum bij de Clusius marktkraam. De reep kost 3 euro. Wellicht iets meer dan andere repen, maar de smaak en de kwaliteit van deze repen is deze prijs meer dan waard. En de cacaoboeren krijgen via de Chocolademakers een eerlijke prijs voor hun product. Dat maakt de reep extra lekker!