vmbo 11 jul 2016

4e van Nederland met Kangoeroe Wiskundewedstrijd 2016

Afgelopen voorjaar deden leerlingen van Clusius College Heerhugowaard mee aan de Kangoeroe Wiskundewedstrijd. De Kangoeroewedstrijd laat leerlingen ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Het is een mogelijkheid om op een leuke manier je hersens eens flink te kraken met leuke vraagstukken. Sommige leerlingen stijgen door de leuke opdrachten echt boven zichzelf uit. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht!

De leerlingen kregen 75 minuten de tijd om 30 meerkeuzevragen te maken. Het waren allemaal korte, puzzelachtige opgaven die varieerden van heel makkelijk tot best behoorlijk moeilijk. Ze moesten de opgaven ALLEEN en ZONDER rekenmachine maken.
Wie haalde de eindstreep zonder te struikelen?

Iedere deelnemer aan Kangoeroe 2016 ontving een certificaat van de Kangoeroewedstrijd met zijn/haar persoonlijke score. Onze leerlingen hebben heel goed gescoord.
Een van onze leerlingen, Bono Min (klas 4), heeft een heel hoge score en daardoor behoort hij tot de winnende leerlingen. Hij heeft een diploma gekregen, want hij is de vierde in Nederland met de hoogste score. De Kangoeroewedstrijd heeft dus een wiskundig talent aan het licht gebracht. Bono en alle deelnemende leerlingen, Gefeliciteerd !!!!!