vmbo 08 okt 2021

4e jaars leerlingen uit Grootebroek hebben genoten van de werkweek in de Ardennen

Van 26 t/m 30 september gingen 4e jaars leerlingen van onze vestiging in Grootebroek op werkweek naar de Ardennen in België. De werkweek in de Ardennen wordt jaarlijks georganiseerd. Dit jaar hebben de leerlingen weer kunnen genieten van het werk, de activiteiten, het plezier en de gezelligheid. Hieronder lees je een kort verslag (inclusief foto's) van de week waarin hard werken en plezier maken gecombineerd werd.

''Het was een super leuke week! We hebben veel dingen gedaan en geleerd. Echt een super leuke ervaring!''

De leeringen, docent en vrijwilligers verbleven op Outdoor camping Barvaux in de Ardennen. De week begon op maandag met de autoreis naar de Ardennen. Helaas verliep de rit niet helemaal voorspoedig. Door de files nam de heenreis 6 uur in beslag. Dit mocht de pret niet drukken, want iedereen keek enorm uit naar het verblijf in de stacaravans op de camping in de Ardennen.

Op de eerste echte werkdag van de werkweek hebben de leerlingen aan het groen op de camping gewerkt. Zo is er gras gemaaid, gesnoeid en vuur gemaakt. Vanwege een jarige kon iedereen in de pauze genieten van taart. Na het harde werken zijn de leeringen nog even naar het winkeltje in de buurt geweest. Het weer werkte niet helemaal mee, maar dat mocht de pret op de eerste dag zeker niet drukken. De avond stond vooral al in het teken van genieten.

Op de derde dag gingen de leerlingen weer verder met de werkzaamheden op de camping. Zo werd er gesnoeid en gemaaid en werden er bomen geplant. Later op de dag was het tijd voor een leuke activiteit: kanoën. Ook hier werd weer veel plezier gemaakt, zo ging niet iedereen droog naar de kant.... Afsluitend werd er gezellig samen gegeten. 

Op de vierde dag werd er vanwege de regenval later gerstart met de werkzaamheden. Er werd veel opgeruimd en ook werd er nog een oude boom gekapt.  Later op de dag stond er weer een leuke activiteit op het programma: lasergamen. De leerlingen genoten zichtbaar van de verschillende potjes. 

De vijfde dag was alweer de laatste dag op de camping. Toch werd er ook deze dag nog gewerkt! Zo is er gras gezaaid en gemaaid, zijn er hagen geknipt en hebben de leerlingen met de bosmaaier gewerkt. 'S middags ging een deel van de leerlingen mountainbiken en een ander deel ging het centrum in. Ook werd er gezamenlijk eten bereid en gezellig gegeten. De leerlingen kijken met een positief gevoel terug op de week: ''Het was een super leuke week! We hebben veel dingen gedaan en geleerd. Echt een super leuke ervaring!".