vmbo 14 jul 2017

400 flessen voor strijd tegen plastic soep

De tweede klassen van het Clusius College in Alkmaar hebben afgelopen maand met het inzamelen van statiegeldflessen, 100 euro opgehaald. Dit bedrag wordt gedoneerd aan het project 'A Cleaner Ocean'.

In het kader van het thema ‘Mens en Milieu’ hebben de tweede klassen van het Clusius College in Alkmaar de documentaire ‘A Plastic Ocean’ bekeken, waarin een team wetenschappers en onderzoekers de staat van de oceaan onderzoekt. Die blijkt alarmerend. Naar aanleiding van de documentaire hebben de leerlingen informatiefolders gemaakt die ze in de buurt rondom de vestiging hebben verspreid.

In de folders staat informatie over de problemen die plastic veroorzaken en tips voor thuis. Daarnaast is in de folder aangekondigd dat er een statiegeldactie zou gaan plaatsvinden. Bij deze actie hebben de leerlingen uiteindelijk 400 statiegeldflessen opgehaald, met een totaalwaarde van 100 euro. Dat volledige bedrag wordt geschonken aan 'A Cleaner Ocean', het project van de 22-jarige Nederlander Bojan Slat, die een revolutionaire uitvinding heeft gedaan om de oceanen schoon te krijgen.