mbo 07 jul 2016

Youth Food Movement creëert bewustwording tijdens talkshow bij Meetingpoint Food

Bewust bezig zijn met voeding is allang niet meer alleen voor de ‘geitenwollensokken’ natuurvoedingstypes. Het wordt ook steeds gewoner om te willen weten wat er in je voeding zit en waar dit goed voor is. Bewust worden van wát je eet en waarom.

De organisatie Youth Food Movement wil aan deze bewustwording een bijdrage leveren met talrijke initiatieven zoals Food Filmfestival, Eetcafés, debatten en de YFM Academie. Youth Food Movement was onlangs te gast bij Meetingpoint Food NHN van het Clusius College met een interactieve talkshow waarin voedselondernemers aan het woord kwamen.

Onder leiding van Wilbert van de Kamp (Youth Food Movement) ging de talkshow van start voor de aanwezige studenten, docenten het relaties uit de voedingsbranche. Wilbert hield een vurig pleidooi over de onduidelijkheid die er soms in het voedselsysteem is. Vertrouwen we keurmerken nog wel? En wat doet zetmeel opeens in onze geitenyoghurt, en mag het dan nog wel geitenyoghurt heten? Maar geen verhaal is af zonder het verhaal van de producent. Willem van der Schans - boer & marketeer op Den Eelder - vertelde over zijn bedrijf. De keuze om yoghurt warm of koud in de pakken te doen, de manier waarop je geitenyoghurt wel dikker kunt maken zonder gebruik van zetmeel: interessant om van de boer zelf te horen hoe hij naar zijn producten kijkt. 

Maar misschien nog wel interessanter om van de aanwezige studenten te horen hoe zij naar het veranderende voedselsysteem kijken. Stuk voor stuk willen ze hun steentje bijdragen aan beter, lekkerder en duurzamer eten. Als studenten er al mee bezig zijn, dan komt het wel goed met dat voedselsysteem!