mbo 01 dec 2016

Voorronde van Skill Heroes: Studenten Veehouderij beoordelen koeien op exterieur

De speenplaatsing van koe A is beter dan die van D. En deze koe lijkt wel meer inhoud te hebben? Op het bedrijf van Mts. Kregel in de Schermer waren 2e-jaars studenten Veehouderij geconcentreerd bezig met veebeoordelen voor de voorrondes van Skills Heroes.

Onder deskundige leiding van Jan van Weerdenburg, een externe keurmeester, moesten de studenten de koeien op volgorde zetten van beste exterieur. Wie de volgorde van de externe keurmeester het meest benadert, krijgt de meeste punten. De winnaars van de voorronde waren Niels Ruijter en Tim Terlouw. Zij hadden de meeste punten bij het veebeoordelen behaald en hadden tevens goed gescoord bij de theoretische toets die ook onderdeel uitmaakte van de voorronde. Niels en Tim zullen de afgevaardigden zijn van het Clusius bij de kwalificatiewedstrijd. Gefeliciteerd mannen!

Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden voor jongeren van het mbo. Bij deze vakwedstrijden gaan de studenten de competitie aan met elkaar en met andere scholen, binnen het eigen vakgebied. Skills Heroes bestaat uit 3 etappes: een voorronde op de school, een kwalificatiewedstrijd en de nationale finale. Win je de finale? Dan ben je Nederlands kampioen binnen jouw beroep!