mbo 04 feb 2022

Vmbo-leerlingen van SG Newton op bezoek bij het Clusius in Hoorn

Woensdag 19 januari kwamen er 30 vmbo-leerlingen van SG Newton op bezoek bij het Clusius College Hoorn om een les van onze mbo-opleiding Plantenteelt mee te maken. Eerste- en tweedejaars studenten van het Clusius College presenteerden aan de leerlingen van SG Newton over de verloop van hun eigen teelt. Vervolgens ging de groep leerlingen en studenten op excursie naar Sweetpoint in Middenmeer.

Bij Sweetpoint in Middenmeer gaf bedrijfsleider Gertjan Sluijmers een schitterende rondleiding door het bedrijf. Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze bij een groot professioneel glastuinbouwbedrijf op bezoek waren. Zo konden de leerlingen en studenten kennismaken met verschillen tussen de ontwikkeling van de zoete puntpaprika's op het bedrijf van Sweetpoint en in de kassen van ons eigen Clusius Lab.


De leerlingen en studenten op bezoek bij Sweetpoint in Middenmeer. 

De inhoudelijke discussie over 'zoek de verschillen en verklaar waarom die er zijn' was even vermakelijk als leerzaam. Vmbo-leerling Lars Buis van SG Newton maakte op deze excursie voor het eerst kennis met zijn mbo-collega’s. Lars heeft besloten om volgend jaar Plantenteelt te gaan studeren op het Clusius College in Hoorn. Hij had bij zijn docent aangegeven dat hij alvast graag mee wilde lopen in de groep van de huidige teelten van de mbo-studenten. Hierdoor draait Lars af en toe mee en komt hij naar de les of de kas, als daar een interessante spreker of ontwikkeling is.