mbo 24 nov 2016

TechnoLab in Hoorn geopend

Het TechnoLab van het ROC Horizon College, locatie Hoorn, is officieel geopend. Het TechnoLab is een broedplaats voor technologische innovatie in de regio en stelt techniekstudenten in staat om middels de modernste apparatuur een mbo-opleiding te volgen.

In het laboratorium kan onder meer gebruik worden gemaakt van apparatuur op het gebied van robotica, pneumatiek, hydrauliek en domotica. Ook zijn er 3D-printers opgesteld en zijn er onder meer microcontrollers, frequentieregelaars en motoren beschikbaar. Het TechnoLab is een initiatief van de opleiding Middenkader Engineering. Met dit initiatief wordt het lesaanbod verrijkt en sluiten de mbo-opleidingen nog beter aan op de beroepspraktijk.

Samenwerking Horizon College met Clusius College

Het ClusiusLab en het Technolab zijn met elkaar verbonden in het project GreenTechNHN. Studenten maken gebruik van elkaars praktijkfaciliteiten. Het doel van deze uitwisseling is de techniek studenten kennis te laten maken met de agrarische sector, en andersom, zodat de instroom in de sectoren geborgd wordt en de komende jaren gaat toenemen. Als jonge mensen zien welke technische innovaties er plaatsvinden in de agrarische sector, wordt het daarmee aantrekkelijker om te kiezen voor een carrière in de groene sector.