mbo 01 apr 2022

Studenten Voeding genomineerd voor winnen Challenge Voedselverspilling

In periode 2 van dit schooljaar hebben drie groepen tweedejaars studenten van de mbo-opleidingen Voeding en Technologie en Voeding en Kwaliteit zich gebogen over de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling. De opdracht was om zelf op zoek te gaan naar aanbieders van verspild voedsel en daar oplossingen voor te bedenken.

De studenten hebben eerst gezocht naar verspild voedsel: ze vonden oud brood, onverkoopbare wortelen en restdeeg van bapaobroodjes. Vervolgens hebben ze met hun team recepturen ontwikkeld op basis van deze grondstoffen. Er zijn creatieve oplossingen bedacht: bier van oud brood, jam van wortelen en bapaobroodjes met appel. De filmpjes van deze ideeën zijn ingestuurd naar de organisatie van de landelijke challenge. We zijn nu enorm trots dat de jury maar liefst twee inzendingen heeft genomineerd als kanshebbers om de Challenge Voedselverspilling te winnen. Dit zijn de worteljam en appelbapao. 


De drie inzendingen van onze studenten: appelbapao, worteljam en broodbier.

Bekijk de genomineerde inzendingen van de studenten op YouTube:
Appelbapao 
Worteljam

Bekijk ook de video van het broodbier, de inzending die helaas niet is genomineerd.

Op 21 april is het (online) eindevent en weten de studenten of ze echt hebben gewonnen. Iedereen is van harte welkom om deze livestream te volgen. Je kunt je nog aanmelden voor dit event: Aanmelden voor Awarduitreiking