mbo 07 mei 2019

Studenten Recreatie & Natuur aan de slag in de Ardennen

Begin april zijn de studenten van de opleiding Recreatie en Natuur naar België geweest voor het jaarlijkse Ardennenproject. Het was de tiende keer op rij dat de studenten van de opleiding hard hebben gewerkt op camping ‘Petite Suisse’, zodat deze weer klaar is voor het komende recreatieseizoen.

Organisatie en leidinggeven

De reis en de werkzaamheden waren goed voorbereid door het studenten-managementteam. Derdejaars studenten konden vooraf solliciteren op de functie van Projectleider of Teamleider. De Projectleider had de algehele leiding, maakte het draaiboek en de planning en stuurde zijn Teamleiders aan. De Teamleiders waren vervolgens verantwoordelijk voor de aansturing van de tweedejaars studenten en het uitvoeren van de werkzaamheden. Een mooie situatie om te oefenen met leidinggeven en te ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Tijdens de werkweek zei een tweedejaars student vol zelfvertrouwen: “ik maak veel foto’s want volgend jaar heb ik de leiding over dit project.”

Werkzaamheden

Het studenten-managementteam is voorafgaand aan de werkweek op bezoek geweest bij de camping om kennis te maken met de beheerder en de mogelijke werkzaamheden door te spreken. De taken bestonden voornamelijk uit het snoeien van hagen op het kampeerterrein. Hierdoor ziet de camping er weer goed verzorgt uit. Een ander studententeam heeft twaalf Vacansoleil-tenten opgezet en ingericht, zodat deze weer klaar staan om gasten te ontvangen.

Sportdag

Naast hard werken, was er ook tijd voor ontspanning tijdens de sportdag die de teamleiding organiseerde. De dag begon met een warming-up en voetbalspellen die de studenten zelf begeleiden. Daarna volgende een kanotocht, waarbij een student en docent kopje onder gingen. Als afsluiting kregen een workshop handboogschieten waarbij de competitiedrang hoog op liep.

Leren terwijl je buiten in de Ardennen bent. Een betere lesweek bestaat bijna niet.