mbo 10 mrt 2020

Studenten ‘Recreatie en Natuur’ inspecteren speeltoestellen Hoorn

Speelvoorzieningen zijn er in alle soorten en maten, van een kleine wipkip tot een groot speelkasteel. Wat komt er eigenlijk kijken bij het plaatsen en onderhouden van speeltoestellen?

De ondergrond is heel belangrijk

Dat vroegen de studenten van het Clusius College zich af tijdens een excursie onder leiding van de gemeente Hoorn.

De studenten van de opleiding Recreatie en Natuur worden opgeleid voor de buitendienst van recreatiebedrijven. Zij gaan later werken bij campings, bungalowparken, jachthavens maar ook recreatieschappen en golfbanen. Naast groen onderhoud en gastvriendelijkheid is het onderhouden van de gebouwen en voorziening een belangrijk deel van de opleiding.

Deze week zijn de eerstejaars studenten Recreatie en Natuur mee geweest tijdens de periodieke inspectie van speeltoestellen in de gemeente Hoorn. ‘We hebben geleerd waar je op moet letten bij het inspecteren en keuren van een speeltoestel’ vertelt student Annelies van der Linde. ‘De ondergrond is bijvoorbeeld heel belangrijk.’ De studenten werden zelf ook nog aan het werk gezet. ‘Ik moest naar boven klimmen om te controleren of mijn hoofd tussen twee onderdelen past.’

Annelies wil na haar opleiding het liefst op een camping gaan werken. Volgend schooljaar kiest ze dus ook een camping als stagebedrijf. ‘Het is een leuke en brede opleiding. Je ontwikkelt je in veel verschillende richtingen’ vertelt ze enthousiast.

Interesse in de opleiding Recreatie en Natuur? Stuur een e-mail naar docent Mervyn Puhl m.puhl@clusius.nl.