mbo 03 jul 2019

Studenten Bloem & Design naar Finland

Van 15 t/m 29 september 2019 gaan zes studenten van niveau 3 en 4 van de opleiding Bloem & Design voor twee weken op buitenlandse bpv naar Finland.

Onder begeleiding van docent Menno Groen brengt deze groep een bezoek aan de HAMK University in Hämeenlinna, Finland. Ook zal docente Karin Schoorl zich, voor een gedeelte van deze periode, aansluiten bij deze groep. De studenten gaan een samenwerking aan met studenten van de Fashion afdeling van de HAMK. 

De studenten maken gezamenlijk een opzet voor het jaarlijkse bruidsevenement wat eind november plaatsvindt bij het Clusius College in Alkmaar. De Finse studenten komen in november hun fashion jurken tonen tijdens het bruidsevenement.

Naast de samenwerking met de Finse studenten zullen onze studenten ook praktijkervaring opdoen bij bloembedrijven in Finland en zullen er enkele lessen en culturele uitstapjes gemaakt worden. Tijdens en na het verblijf zal er geregeld contact onderhouden worden met de klasgenoten in Nederland.

We gaan voor een mooi resultaat en hopen op een vervolg in de toekomst. De voorpret kan in ieder geval beginnen: tickets en accommodatie zijn geboekt!