mbo 19 sep 2019

Studenten Bloem & Design in Finland

Voor de jaarlijkse bruidsshow van de opleiding Bloem & Design zijn zes studenten afgereisd naar Finland. Twee weken lang werken ze, samen met de studenten Fashion Design van de Hämeenlinna University, aan de ontwerpen voor de show op 26 november in Alkmaar.

Door deze nauwe samenwerking kunnen de ontwerpen voor bruidsboeketten, corsages en haarversieringen van de Clusius studenten mooi worden toegespitst op de ontwerpen van bruidsjurken van de Finse studenten.

“Hartstikke leuk om te zien hoe het hier in Finland aan toe gaat, we zijn hier nog maar een paar dagen maar de samenwerking verloopt prima.”.  Joyce Vrooland vertrok afgelopen weekend samen met vijf medestudenten en twee docenten naar Hämeenlinna, een plaats in het zuiden van Finland. “Na het maken van diverse moodboards zijn we nu aan de gang gegaan met het ontwerpen van de bloemstukken. Het is ontzettend leerzaam om samen op te trekken met de ontwerpers van de jurken.”

 De weken voor de bruidsshow komen de Finse studenten naar Alkmaar om daar het project af te ronden en te helpen met de organisatie.

Naast de intensieve dagen op school is er ook nog tijd om iets van de omgeving te zien. Zo staan er een aantal uitstapjes gepland naar wat stadjes in de omgeving en is er een excursie naar Helsinki.

Kijk hier voor een impressie van de bruidsshow van vorig jaar.