mbo 19 dec 2019

Student Arjan de Vries door naar finale Skills Heroes

Enkele pittige opdrachten stonden op het programma tijdens de voorronde van Skills Monteur Mobiele Werktuigen. Studenten van diverse mbo-instellingen werden afgevaardigd om met elkaar de strijd aan te gaan. Arjan de Vries en Thom Gijzen waren de afgevaardigden vanuit het Clusius College.

In Assen, waar de voorronde plaatsvond, moesten ze flink aan de slag. Het oplossen van een hydraulische en een elektrische storing maakten onderdeel uit van het programma. Evenals het afstellen van de kleppen van een los motorblok. Een John Deere Gator had een startprobleem en ook dat moest verholpen worden. Het lastigste onderdeel was misschien wel de voorloop berekenen van een trekker.

Thom en Arjan hadden zich goed voorbereid. Tijdens de lessen in de werkplaats hadden de docenten al extra aandacht besteed aan deze onderdelen met de gehele klas. Daarnaast was er extra tijd ingeruimd om Arjan en Thom bij te scholen. Met resultaat want ze hebben het allebei goed gedaan. Arjan had voldoende punten verdiend om door te gaan naar de finale. Deze finale vindt plaats van 4 t/m 6 maart 2020 in het WTC Expo Leeuwarden.