mbo 05 dec 2016

Speeddaten tijdens beroepenmarkt

Eind november vond er op het Clusius College Castricum de jaarlijkse beroepenmarkt plaats. Kiezen welke vervolg opleiding je wilt gaan volgen als je in de 3e of 4e klas zit. Je moet een keuze maken, maar welke? Wat wil je gaan doen, wat is er te doen, wat is leuk, wat is niet leuk?

Door de decanen Gerdy en Bas is er dit jaar een bijzondere draai gegeven aan de beroepenmarkt. Ze hebben oud-leerlingen benaderd en hen gevraagd om iets over hun vervolgopleiding te vertellen door middel van speeddaten. Van te voren was het voor de huidige leerlingen van het Clusius mogelijk om via een vlog te zien welke oud-leerlingen aanwezig zouden zijn tijdens de beroepenmarkt.

In de aula zaten veel oud-leerlingen klaar om aan geïnteresseerde leerlingen te vertellen over de door hen gevolgde opleidingen. Na vijf minuten kon er doorgeschoven worden naar de volgende oud-leerling.

De ervaringen en informatie van de oud-leerlingen sprak erg aan bij zowel leerlingen als hun ouders. Op deze manier ontstond er, samen met de voorlichting die door de aanwezige mbo-scholen werd gegeven, een duidelijk beeld van de mogelijkheden binnen het mbo.