mbo 06 dec 2018

Slimme en unieke samenwerking Magnusrijders en Clusius College Schagen

IJsvereniging De Magnusrijders in Schagen is druk bezig met de voorbereidingen voor het komend ijsseizoen. Volgens de bekende weervoorspellers komt er immers een straffe winter aan. Het grove werk op het Nic. Veldboerpark aan de Snevert wordt gedaan in samenwerking met het Clusius College Schagen. Een slim bedachte win-win situatie waar beide partijen baat bij hebben.

De Magnusrijders is er klaar voor! Als eerste evenement staat zondag 23 december de traditionele winterwandeling op het programma. Op het terrein van het Nic. Veldboerpark is het Clusius College met groot materieel druk bezig het terrein voor de ijskeet te egaliseren en gereed te maken. Mbo-studenten van de groenopleiding werken met moderne apparatuur en doen daarbij ervaring op voor hun beroepspraktijk.

De docenten Auke de Boer en Richard Brood van het Clusius College zorgden ervoor dat de werkzaamheden in goede orde verliepen. Magnusrijders bestuurder Martien Oom hield ook een oogje in het zeil: een win-win situatie in optima forma. Een vorm van samenwerking tussen twee organisaties die de gemeentelijke en centrale overheid graag ziet plaatsvinden. Je eigen broek ophouden en zoeken naar mogelijkheden om elkaar te versterken zonder tussenkomst van de gemeente.

Bron: Schager Weekblad