mbo 13 nov 2019

Skills Heroes voorrondes

Vorige week zijn bij de opleidingen Tuin, Park & Landschap en Bloem en Design de voorrondes gehouden voor de Skills Heroes vakwedstrijden.

Bij Tuin, Park & Landschap hebben, onder leiding van Arjan Koenis en Yke Posthumus, 8 jongens hun vaardigheden laten zien. Ze moesten in duo’s een tuin aanleggen en vervolgens individueel een houten constructie maken. De winnaars van deze dag waren Finn de Wit en Rik Onderwater. Zij zullen namens het Clusius College de landelijke Skills Heroes wedstrijden ingaan.

De studenten Bloem & Design kregen verschillende opdrachten op het gebied van bloembinden om te laten zien wat ze in huis hebben. Hier kwam Fleur Rijkes als beste uit de bus en zij mag zich gaan opmaken voor een extra kwalificatieronde op 24 januari in Velp. De tweede en derde plaats deze dag waren voor Chloé Emmaneel en Soraya Metsemaker.

De opleiding Monteur Mobiele Werktuigen vaardigt Thom Gijzen af naar de voorronde om zodoende een plaats te kunnen veroveren voor de landelijke finale. Thom is een veelzijdige monteur die behalve leergierig ook ontzettend inventief is en graag zijn tanden zet in een storing om deze snel en adequaat op te lossen. Deze vaardigheden gaat hij allemaal inzetten tijdens de voorronde in Assen van 10 t/m 12 december.

De landelijke finale van Skills Heroes vindt plaats op 4, 5 en 6 maart 2020 in Leeuwarden.

We wensen deze studenten veel succes maar vooral ook veel plezier tijdens de voorrondes.