mbo 24 nov 2017

Sil is mbo ambassadeur van Nederland!

Wauw! ​In een vol theater in Apeldoorn is onze student Sil gisterenavond verkozen tot de nationale mbo ambassadeur. Een kalenderjaar lang zal hij alle mbo'ers in Nederland vertegenwoordigen.

Wat waren we trots toen een paar weken geleden bekend werd dat Sil in de top 10 stond. Gisterenavond bleek dat Sils gedrevenheid niet alleen indruk maakte op ons, maar dat het ook de jury was opgevallen. Zijn kans op de titel werd steeds serieuzer. Samen met 3 andere kandidaten werd hij naar voren geroepen om een pitch te houden voor de zaal.

 
Stalen zenuwen?
Een pitch die Sil eindeloos heeft geoefend, die de hele dag al in zijn hoofd rondzong. Hij vertelde achteraf dat hij bloednerveus was en dat dacht dat hij de enige was. Maar onder ons gezegd: op de tribune zaten ook een heel aantal zenuwachtige familieleden, vrienden en docenten van Sil. Die pitch nailde hij, zoals dat tegenwoordig heet. Hij deed het fantastisch! Maar zijn tegenstanders ook. En dus bleef het nog een tijdje spannend.
 
 
​Oorverdovend gejuich 
De jury trok zich terug om te overleggen wie van de vier kandidaten de mbo ambassadeur zou gaan worden. Intussen moesten wij ontspannen bij de deuntjes van rapper/zanger Brace. Maar door de spanning hebben we daar allemaal niet veel van meegekregen. Uiteindelijk kwam de jury terug en mocht de kersverse minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven, de uitslag bekendmaken. Sil de Weerd! Het gejuich van de meegereisde delegatie van Sil was oorverdovend.
 
En nu?
Onze Sil is een jaar lang ambassadeur van het mbo en wint een geldbedrag dat hij moet besteden aan persoonlijk ontwikkeling. Voor die titel heeft hij de afgelopen maanden onwijs hard geknokt. Volgende week  bespreekt de Mbo Raad met hem hoe hij zijn ambassadeurschap het komende jaar  kan en wil invullen. Maar na de indrukwekkende dag van gisteren, met niet alleen de prijsuitreiking maar ook een vol programma vooraf en acheraf een interview met journalisten van de Metro en Radio1 en waarschijnlijk ruim honderd felicitaties, mag Sil nu eerst even bijkomen van alle commotie. Gefeliciteerd!