mbo 17 mrt 2021

Samenwerking opleiding Bloem & Design met HAMK-University in Finland

Ondanks alle Corona-beperkingen toch een mooie samenwerking tussen studenten van de opleiding Bloem & Design en Finse modestudenten.

In het schooljaar 2019-2020 zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met een Finse designschool. Onze studenten Bloem & Design (klas 3) en Finse modestudenten hebben gezamenlijk gewerkt aan het bruidsevenement : Fashion and Flowers. Het was een zeer geslaagd project dat om een vervolg vroeg.

Online bruidsevent

Helaas gooide Corona roet in de opzet van ons project voor het najaar van 2020 en hebben we het plan vervolgens aangepast naar een online bruidsevenement. Wederom een Fashion and Flower co-design dat in november zou plaatsvinden in oude loodsen in Den Helder.

Ontwerpproces

Na een gezamenlijke kennismaking met alle studenten en docenten van beide scholen via Teams, volgde Engelstalige presentaties vanuit Finland over actuele modetrends en het maken van professionele moodboards. Twee van onze studenten Bloem&Design gingen samen met zes Finse fashion-studenten aan de slag met het ontwerpproces. Samen ontwierpen zij drie jurken met bijpassend bloemwerk en regelde modellen om uiteindelijk samengevoegd te worden op 16 november 2020 tijdens het bruidsevenement. 

Het evenement is professioneel gefilmd en terug te zien via deze link op ons YouTube Kanaal AlkmaarFlowerSchool.

Bruidsurken ondanks vertraging alsnog zichtbaar

In de voorbereidingen zijn er veel afspraken gemaakt, zijn de jurken op tijd verstuurd en alle bloemen besteld. Helaas zijn de jurken te lang tussen Finland en Nederland blijven "hangen". Tijdens het bruidsevenement konden de jurken dus niet getoond worden wat heel spijtig was.

Enkele weken later hebben we de jurken vanuit Finland ontvangen en alsnog voorzien van passend bloemwerk. Door een fotoshoot op school onder leiding van fotograaf Quinten en modellen Fleur, Roos-Anne en Esmee is het resultaat van deze internationale samenwerking alsnog zichtbaar geworden.

    

Volgend jaar weer

We hopen in het nieuwe schooljaar weer op een fysieke samenwerking met onze Finse collega's en studenten en dan zonder Corona.

Gerelateerde pagina's