mbo 13 jan 2020

Projectweek Paardenhouderij

Onderdeel van de opleiding Paardenhouderij is het organiseren van evenementen. Studenten kunnen deze vaardigheden ontwikkelen tijdens de projectweek die deze week van start gaat. Iedere dag wordt er een afwisselend programma aangeboden.

  1. Maandag 13 januari start de week bij trainingsstal Starnmeer. De dag zal voornamelijk in het teken staan van Western. Tussen 11.00 en 15.00 uur wordt er een gevarieerd programma aangeboden.
  2. Dinsdag 14 januari vindt plaats bij Manege Beukers. Een dag waarin de paardensector in de volle breedte aan bod komt. Van dressuur tot cross en van lezingen over voeding tot osteopathie. Op deze dag komen top ruiters waaronder Maarten van Stek met een hele bijzondere demonstratie en is er een afsluitende pas de deux van Sabine en Jade Oord.
  3. Woensdag 15 januari vindt deels plaats bij Manege Beuker en deels bij het Clusius College.
  4. Donderdag 16 januari sluit de projectweek af met een gevarieerd programma bij het Clusius College. De dag gaat om 9.15 uur van start. Bob Koopman, van Manege Hillegom, gaat vertellen hoe het is om een manege/pensionstal te runnen. Ook komt Horse Hotel Holland op deze dag, Jolanda Hulsebos komt vertellen hoe het is om een hotel te hebben voor paarden. Daarnaast is er een springclinic, vrijheidsdressuur, een schriktraining en een dressuurclinic. 

Vind je het leuk om een kijkje te nemen tijdens één van deze dagen? Dan ben je van harte welkom.