mbo 05 mrt 2020

Prijswinnende studenten mbo-voeding op bezoek bij wethouder gemeente Alkmaar

Studenten mbo Voeding waren woensdag 5 maart te gast bij wethouder van Integratie & Participatie (Paul Verbruggen) op het stadhuis van Alkmaar ter ere van het behalen van de Groen Impactprijs met het project 'Newcomers in the kitchen'.

Winnend project

Voor het project 'Newcomers in the Kitchen' hebben de studenten Voeding een heel programma opgezet om een 'cooking event' te organiseren voor jongeren die recent in Nederland zijn komen wonen. Het project is gekozen uit 47 inzendingen van leerlingen en studenten uit het groen onderwijs in heel Nederland.

Belang voor studenten, gemeente en regio

Wethouder Verbruggen complimenteerde de studenten en gaf aan dat het behalen van deze prijs niet alleen voor de studenten, maar ook voor de gemeente Alkmaar en de regio van belang is. Voor de Gemeente omdat er aandacht is voor participatie en integratie. Voor de studenten omdat mogelijke vooroordelen weggenomen worden door de ervaring met Newcomers en ze persoonlijk groeien door het werken aan zo'n groot project. En voor de regio omdat het Clusius College meedoet in de samenleving.​