mbo 08 apr 2022

Plantenteelt-studenten op bezoek bij Plantenkwekerij Gitzels

Op 4 april bezochten studenten plantenteelt van het Clusius College plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof, partner in het programma Biodivers Perspectief. Gitzels is een landelijke speler in het leveren van jonge planten aan vollegrondsgroentetelers en opkweekdiensten voor zaad- en veredelingsbedrijven. Dankzij moderne opkweeksystemen in de laatste 25 jaar is Gitzels stormachtig ontwikkeld tot één van de belangrijkste kwekers van koolplanten.

De tweedejaars studenten werden rondgeleid door Mike Gitzels. Ze kregen uitleg over het bedrijf. Nieuwe ontwikkelingen als geothermie en nieuwe inzichten door bijvoorbeeld het gebruik van biologische opkweek van de planten kwamen aan bod. William Gitzels legde uit hoe belangrijk het is om continu onderzoek te doen met bijvoorbeeld bodem en - groene- plantversterkers. Als tip gaf hij de studenten mee om zelf eens te gaan experimenteren op een stuk land, dit leidt vaak tot nieuwe ideeën. Het bedrijfsbezoek vond plaats in het kader van het programma Biodivers Perspectief.

 
De studenten luisterden aandachtig naar Mike en William Gitzels.Er was bij de grote plantenkwekerij veel te beleven en te zien voor de studenten. Dit alles maakte het tot een hele inspirerende dag voor de telers in opleiding.