mbo 16 mrt 2022

Pilotaflevering Pluijm's Eetbare Wereld gepubliceerd

De pilotaflevering van Pluijm's Eetbare Wereld, waaraan het Clusius College heeft meegewerkt, is gepubliceerd. In deze aflevering komt ook Channa van de Pol, studente mbo Voeding, aan het woord.

- Pluijm's Eetbare Wereld: Bio of niet bio?
 
René gaat op zoek naar antwoorden... Wel of niet biologisch? En is het wel of niet duurzaam voor deze wereld? Hij gaat op zoek naar het antwoord en gaat hiervoor in gesprek met diverse mensen met verschillende perspectieven.
 
Deze ‘pilot’aflevering is opgenomen in het prachtige Noord-Holland. René start bij Jumbo Monique, vervolgens gaat hij met Clusius-student Channa van der Pol op bezoek in de Beemster bij Astrid Francis van BeemsterValery. Pratend en kokend wordt er samen gegeten en gesproken over ‘wel of niet biologisch’, ook al zijn de meningen verdeeld.
 
Deze aflevering is tot stand gekomen dankzij: Pluijm’s eetbare wereld, Beemstervalery, Boertje Bram, Jumbo Monique Zwaagdijk, Verdonk Broccoli, NHFoodnl en Clusius College.
 
NH Food is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en onderwijs in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal gericht op kennisdeling en talentontwikkeling. Het biedt bedrijven een unieke mogelijkheid om samen met onderwijsinstellingen en kennisinstituten te werken aan agrifood-gerelateerde innovaties.