mbo 08 sep 2016

Onderwijsdelegatie uit Myanmar (Birma) op studiebezoek in ClusiusLab

Vandaag is er op uitnodiging van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken een overheids/onderwijsdelegatie uit Myanmar op bezoek geweest bij het Clusius College in Hoorn. Deze mensen zijn vooral geïnteresseerd over de tripartite samenwerking Overheid-Bedrijfsleven en Onderwijs.

Nancy Boterblom, verbinding officier CIV Tuinbouw en Uitgangsmaterialen is met de delegatie in gesprek gegaan en heeft uitleg gegeven hoe je vruchtbare samenwerkingen kunt opzetten met hulp van de overheid. 

Na de presentatie is de groep naar Barendse DC in de Agriport gegaan om kennis te maken met de werkelijkheid van de student. Waar kom je terecht als je gaat stagelopen bij een paprikateler, wat wordt er van je verwacht, wie draagt er welke verantwoordelijkheid en hoe is de examinering geregeld? Deze en meerdere vragen werden er gesteld. “Mooi dat die dialoog zo goed op gang is gekomen want dat betekent dat het verhaal hen aanspreekt!”, aldus Nancy Boterblom. 

De rest van het bezoek zal de delegatie kennis maken met SBB en landbouwbedrijven die een bijdrage leveren aan technologische innovatie, onderzoek en leertrajecten. Dit bezoek valt samen met een geplande tender binnen het NICHE programma van EP-Nuffic.