mbo 25 jan 2022

Nieuwe BBL-variant niveau 2 opleiding Veehouderij

Met ingang van september 2022 kun je de opleiding Veehouderij Niveau 2 ook in een BBL-variant volgen. Deze variant bieden we aan in samenwerking met de Vakschool AB Vakwerk.

Voor praktisch ingestelde jongeren met passie voor melkveehouderij

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg en dat betekent bij deze opleiding dat je vier dagen per week aan het werk bent bij een melkveebedrijf en één dag per week naar school gaat of les krijgt in de Vakschool van AB Vakwerk. 

Behoefte aan leren in de praktijk

Marinus Hovius, bpv-begeleider, vertelt:  ‘Deze opleiding op niveau 2 is gericht op praktisch ingestelde jongeren die passie hebben voor melkveehouderij. Daarbij richt de opleiding zich niet alleen op melkkoeien, maar ook op melkgeiten en melkschapen. We starten met deze opleiding omdat we de laatste jaren zien dat studenten steeds meer behoefte hebben aan leren in de praktijk.’

In dienst bij AB Vakwerk

De opleiding Veehouderij niveau 2 BBL is duaal ingericht. ‘De studenten zijn vier dagen aan de slag in de praktijk en voeren daar ook hun bpv-opdrachten uit,’ aldus Frank Smit, sectorspecialist bij AB Vakwerk, ‘AB Vakwerk verzorgt het leerbedrijf en de studenten komen bij AB Vakwerk in dienst.’

Doorstroommogelijkheden

Na de opleiding is er voor de studenten veel mogelijk. In de Vakschool van AB Vakwerk kunnen de studenten zich verder ontwikkelen tot allround medewerker of bedrijfsverzorger. Maar het is ook mogelijk om door te stromen naar niveau 3 van de opleiding Veehouderij op het Clusius College. Beide wegen zijn mogelijk, al naar gelang de interesses en mogelijkheden van de student.

Aanmelden en meer info

De nieuwe opleiding gaat starten in september 2022. Je kunt je voor deze nieuwe BBL-variant inschrijven via het digitaal inschrijfformulier op onze website. Wil je eerst nog meer weten over de opleiding of heb je vragen, neem dan contact op met Marinus Hovius m.hovius@clusius.nl. Bedrijven met vacatures kunnen zich melden bij fsmit@abvakwerk.nl.

Gerelateerde pagina's