mbo 28 jan 2020

Newcomers in the Kitchen

Koken verbindt. Met dat gegeven zijn de 3e-jaars studenten Voeding aan de slag gegaan met hun project ‘Newcomers in the Kitchen’.

Het project is een initiatief waarin op een culinaire en speelse manier wordt gewerkt aan de integratie van nieuwkomers in ons land. Door samen te koken, leer je elkaar ook beter kennen.

Afgelopen donderdag was de laatste opdracht van het Newcomers in the Kitchenproject; een Multiplier Event. De studenten hebben laten zien hoe dit evenement  is verlopen d.m.v. een door hen gemaakte video en het live spelen van het NIK spel. Ook vertelden ze hoe zij het werken in dit project hebben ervaren en hoe er in de toekomst met het projectmateriaal zal worden gewerkt.

De invulling van de bijeenkomst is door de studenten zelf bedacht. Na afloop van de presentaties hebben zij bovendien een proeverij van zelf gemaakte, bij het project passende, hapjes aangeboden.

Paul Verbruggen, wethouder integratie en participatie van de gemeente Alkmaar was afgelopen donderdag bij dit event aanwezig. Hij sprak over het belang van het project voor de gemeente Alkmaar. De hapjes uit het rece​ptenboek smaakten vervolgens heerlijk en er is flink genetwerkt om het cooking event ook op andere locaties te herhalen. In elk geval gaat de opleiding Voeding hier een vervolg aan geven en zal dit een jaarlijkse traditie worden voor Newcomers uit de regio.

Ook landelijk is dit project niet onopgemerkt gebleven want het is genomineerd voor de Impactprijs (studenten en leerlingen die tijdens hun studie bezig zijn met maatschappelijke uitdagingen binnen de groene sector).

Meer informatie over het project en de producten die zijn opgeleverd: www.newcomerskitchen.eu​