mbo 16 sep 2020

Mbo-student in Alkmaar met COVID-19

Op onze vestiging in Alkmaar is bij een mbo-student COVID-19 aangetoond. De school is hier op woensdag 16 september jl. over geïnformeerd. De student is per direct niet op school aanwezig.

De student is al sinds maandag niet op school aanwezig. De klas van deze student heeft samen met een andere klas praktijklessen gehad waarbij de 1,5-metermaatregel niet altijd uitgevoerd kon worden. Daarom hebben we, na contact met de GGD, besloten om alle studenten van deze klassen per direct naar huis te sturen en hen gedurende 10 dagen afstandsonderwijs aan te bieden.

Alle direct betrokkenen zijn hierover reeds door school geÏnformeerd.

Vanaf 28 september zijn de betreffende studenten en collega’s weer welkom op school, mits zij klachtenvrij zijn. Op deze manier hopen wij verdere mogelijke besmettingen op school te voorkomen.

Mocht de GGD de school verdere instructies geven, voor maatregelen in de klas of de schoollocatie, dan volgen we die natuurlijk meteen op.

Uiteraard geldt voor iedereen blijf thuis bij klachten als verkoudheid, hoesten en koorts en laat je testen. Op clusius.nl/corona is meer informatie te vinden over ons onderwijs in Coronatijd.

Eventuele vragen zijn te stellen via corona@clusius.nl.