mbo 24 aug 2018

Mbo-ambassadeurs Clusius College aanwezig bij opening mbo jaar door Koning

Op maandag 27 augustus wordt de eerste nationale opening van het mbo-jaar geopend door Zijne Majesteit de Koning. Deze opening wordt namens alle mbo-scholen georganiseerd, met dit jaar als gastheer ROC Tilburg. Bij deze opening zijn ook Clusius student Fleur Bakker en de onlangs afgestudeerde Sil de Weerd aanwezig.

Sil, oud-student Voeding & Voorlichting is in november 2017 uitgeroepen tot landelijk mbo-ambassadeur, vanuit deze rol vertegenwoordigt hij tijdens deze opening het mbo. Sil: “Ik vind het echt super dat de Koning het mbo jaar wil openen!”

Fleur Bakker is in mei uitgeroepen tot Clusius mbo ambassadeur 2018 en wordt met 41 andere ambassadeurs van andere scholen in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning gepresenteerd. Fleur, student veehouderij, vertegenwoordigt het Clusius College bij een aantal challenges in het YouTubeprogramma mbo’ers pakken aan. Een programma gepresenteerd door Jan Versteegh.

De winnaar van de challenges mag zich een jaar lang de landelijke ambassadeur mbo noemen en wordt opvolger van de Alkmaarse Sil de Weerd. De eerste challenge vindt plaats op maandag 27 augustus op de landelijke opening van het mbo-jaar. De opening live meekijken? Klik hier.

De challenges, met daarin onze Fleur kun je vanaf 27 augustus volgen via www.youtube.com/ditismbo