mbo 30 mei 2016

Masterclass Frame It Easy!

Vorige week organiseerde de afdeling Bloem & Design van het Clusius College in Alkmaar een Masterclass met de wereldbekende designer Max van de Sluis met als thema Frame it easy!

Max van de Sluis was deze avond aanwezig om een demonstratie te geven aan de studenten Bloem & Design en hun praktijkopleiders. Naast het bloemwerk van Max waren er ook werkstukken van de studenten te bewonderen. Een onderdeel van de masterclass was het werk van de studenten. De studenten deden in de middag allemaal mee aan een wedstrijd bestaande uit verschillende onderdelen, denk hierbij aan frameboeketten, vaas-schaalschikkingen met frames en ruimte aankledingen waarbij een frame de basis vormt. De winnaars van deze wedstrijd kwalificeerde zich hiermee om na de zomervakantie aan de voorronde wedstrijd mee te mogen doen voor Skills Heroes in Zwolle.

Skills Heroes is een wedstrijd waarbij 150 talentvolle mbo-jongeren strijden van op verschillende mbo-instellingen om Nederlands kampioen te worden in hun vak. Skills Heroes zijn de mbo-vakwedstrijden variërend van koken en mode-ontwerpen tot metselen en bloembinder. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

De volgende Bloem & Design studenten hebben zich gekwalificeerd en bij deze wedstrijd een beker gewonnen;

Onderdeel frameboeketten

1. Amber Geertsma (15BD4B)

2. Melissa Duijker (15BD3B)

3. Lianda Everts (15BD3B)

Onderdeel Vaas schaalschikking met frame

1. Marit van der Linden (14BD2B)

2. Eveline van Leeuwen (14BD4B)

3. Nikki de Bast (14BD3B)

Onderdeel Vrije opdracht met een frame

1. Roosmarijn Doorn (12BD4B)

2. Roos van Unen (13BD3B)

3. Anne Meijer (12BD4B)

Na de zomervakantie zal er een nieuwe wedstrijd uitgeschreven worden waarbij alle deelnemers dezelfde opdracht krijgen en dan zullen strijden om uit te mogen komen voor de Skills Heroes wedstrijd in Zwolle.