mbo 05 nov 2020

Isa Lam naar landelijke finale Skills Bloembinder

Met haar creatie 'out of the box' heeft Isa laten zien daadwerkelijk 'out of the box' te kunnen denken.

Het thema is Color Extreme

Tijdens de voorronde in Alkmaar nam Isa, eerstejaars student Bloem & Design, het op tegen Quinten Lotze, derdejaars student Bloem & Design. 
De opdracht bestond uit het maken van steekschuimarrangement (cadeau voor de veertigste verjaardag van de vriendin van een klant) met als thema 'Color Extreme'.

Quinten maakte een prachtig bloemstuk in herfstkleuren. Het geheel is uit elkaar te halen in verschillende delen, zodat het makkelijk te verplaatsen is. De creatie van Isa is gebaseerd op de omgang van de wereld met het coronavirus. Hierbij moeten we 'out of the box' denken en kunnen we het van alle kanten bekijken. 

De jury prees beide studenten voor hun inzet en prachtige resultaat en verkoos Isa tot winnaar. 'Isa heeft laten zien dat ze durft om 'out of the box' te denken, niet bang is voor vernieuwing en in staat is om andere hulpmiddelen te gebruiken.'

De finale van Worldskills Netherlands vindt plaats op 18 maart 2021. In verband met Covid-19 is er komend jaar slechts 1 finaledag in plaats van de gebruikelijke 3 dagen. We wensen Isa heel veel succes in haar aanloop naar de finale!