mbo 20 dec 2021

Finalisten Skills Paardenhouderij 2022 bekend!

Op dinsdag 14 december vonden bij Manege Beukers de voorrondes plaats voor de landelijke skills-wedstrijd Paardenhouderij.

Tijdens deze voorronde, georganiseerd door Cristel Voogd en Tanya Koeman, streden 3 duo's voor een plek in de landelijke finale op 20 en 21 januari a.s. 

Team 1: Chiara Ontijt & Anastasia Bakker;

Team 2: Sharita Lowies & Iris Hensen;

Team 3: Ilya van der Voort & Roos Poland 

Door deze teams werden er drie paarden getoiletteerd, lineair gescoord, gelongeerd en bereden.

Hierbij werden alle eigenschappen van het paard bekeken en beoordeeld voor de koper, die aan het begin van de dag middels een videoboodschap een koopvraag had neergelegd. 

De teams hebben alle informatie opgezocht over deze paarden en bepaald welk paard ze het meest geschikt vonden naar aanleiding van de koopvraag. Aan het einde van de dag kwam de een koper, die een sportief maar rustig paard zocht voor zijn dochter. De studenten moesten al hun verkooptechnieken uit de kast halen om de koper ervan te overtuigen dat het door hen gekozen paard het beste aan zou sluiten bij zijn wens. 

Vervolgens gingen de assessoren (jury)  bestaande uit Carin Lont en Minouk Driessen (beiden docent bij de opleiding Paardenhouderij) in beraad wie het Clusius College mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale eind januari.

De teams hebben zich alle drie fantastisch ingezet, goed samengewerkt en alles in de strijd gegooid. Bij elke groep zijn hele mooie kwaliteiten gezien en er is ook nog genoeg om verder te ontwikkelen. 

De winnaars van deze voorronde van de Skills wedstrijd Paardenhouderij van het Clusius College te Alkmaar, zijn geworden.......

IRIS HENSEN & SHARITA LOWIES

Dames, van harte gefeliciteerd! We zien jullie heel graag in januari bij de Landelijke Finale.

Met dank aan Peter Zijp (fictieve koper) en Ronald Beukers (manege Beukers) voor het mede mogelijk maken van deze dag.


WorldSkills Netherlands maakt vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Worldskills wil deze jongeren inspireren om na te denken over hun toekomst, uitdagen  om het beste uit zichzelf te halen en motiveren om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen, het succesvol afronden van hun opleiding en het maken van een goede start in hun loopbaan. Meer weten over Worldskills Netherlands? Klik dan hier.