mbo 16 sep 2021

Eerstejaars studenten Veehouderij doen Inzichten op over verschillende manieren van boeren

Eerstejaars studenten van onze mbo-opleiding Veehouderij brachten op woensdag 8 en woensdag 15 september een bezoek aan een drietal veehouderijen. In het kader van de module vakdag 1 gingen de studenten op woensdag 8 september in de ochtend op bezoek bij het intensieve melkveebedrijf van Van Leeuwen in Haringshuizen. 'S middags brachten de studenten een bezoek aan het natuurinclusieve melkveebedrijf Smit in Ursem. Een week later brachten de studenten een bezoek aan Ijsboerderij Labora op Texel. Deze bedrijfsbezoeken hebben de studenten veel inzichten in verschillende manieren van boeren opgeleverd.

Bezoek aan veehouder van Leeuwen in Haringhuizen


Bij van Leeuwen begon de ochtend met een rondleiding door het bedrijf. Daarna gingen de studenten aan de slag met het maken van opdrachten. Afsluitend gingen de studenten met de veehouder in gesprek.

Bezoek aan melkveebedrijf Smit in Ursem 


Ook bij melkveehouder Smit in Ursem mochten de studenten een kijkje in de keuken nemen. Na een rondleiding door het bedrijf konden de studenten zelf aan de slag met opdrachten. Afsluitend deelde de melkveehouder zijn visie met de studenten.

Bezoek aan ijsboerderij Labora op Texel


Het laatste bedrijfsbezoek van de studenten was een bezoek aan het volledige geautomatiseerde melkveebedrijf van één van de studenten: Ijsboerderij Labora op Texel. Na aankomst mochten de studenten tijdens de rondleiding genieten van een heerlijk ijsje. Na de rondleiding gingen de studenten met de veehouder in gesprek. Ook hebben de studenten een kijkje genomen in de stal. Hierbij kregen de studenten uitleg over het automatische voersysteem van Lelygroup 

Al met al weer veel leerzame en leuke ervaringen en inzichten voor de studenten!