mbo 06 jul 2022

Deelname Clusius-studenten Voeding aan Rabo Food Forward Track

Ons huidige voedselsysteem schiet tekort om in de toekomst wereldwijd iedereen te voeden. In de hele keten van boer tot bord zijn stappen nodig voor meer verantwoorde voeding met minder ecologische impact. In dit kader is Rabobank gestart met de Food Forward Track: een programma waarbij een groep deelnemers op zoek gaat naar innovaties, nieuwe verdienmodellen en duurzame oplossingen op het gebied van voeding. Vijf Clusius-studenten mbo voeding doen mee aan deze Food Forward Track.

"Vooral leuk om fysiek samen te werken met zoveel verschillende mensen."

Deelnemers aan de Food Forward Track vertegenwoordigen de gehele voedselketen, van boer tot bord. Van studenten tot een e-commerce ondernemer en van een bestuurder tot een agrariër.  De vijf studenten van het Clusius College die meedoen aan de Rabo Food Forward Track bezoeken verschillende bedrijven, bedenken ideeën en leren verschillende skills om de oplossing uiteindelijk te presenteren tijdens een slotevent.

De studenten hebben inmiddels verschillende bijeenkomsten en excursies achter de rug en vertellen enthousiast over de ervaringen tot nu toe. Fleur: “De eerste twee bijeenkomsten waren online en dat was best lastig, we wisten nog niet zo goed waar het over ging en er werden best moeilijke woorden gebruikt. Maar gelukkig werd het bij de fysieke bijeenkomsten veel leuker! En waren mijn twijfels over waarom ik hieraan meedeed weg.” Jasper: “Iedereen is heel aardig het is heel goed georganiseerd. De excursies naar de verschillende bedrijven waren ook heel leerzaam, we kregen echt een inkijkje in de bedrijven en kunnen ons netwerk uitbreiden.”

   

   

De Clusius-studenten denken mee over productontwikkeling op verschillende gebieden. Zo gaat een aantal studenten met Boer Ted aan de slag om knolselderij in de korte keten (lokaal) te verkopen. Een andere groep studenten gaat werken aan duurzame lokale verkoop van vlees.

De studenten vinden het vooral leuk om fysiek samen te werken met zoveel verschillende mensen. Rahma: “Ik doe mee met dit project omdat ik wil leren om uit mijn comfort zone te komen. Dat lukt hiermee. Ik voel me ook zeker gewaardeerd en gehoord als jonge mbo-er. En ik kan veel van anderen leren.” Beide innovaties, met als doel een verbetering in de voedselketen, worden verder uitgewerkt en na de zomervakantie gepresenteerd op het slotevent.

Gerelateerde pagina's