mbo 01 dec 2017

De eerste week mbo-ambassadeur

Hij had zijn doel goed voor ogen. Hij wilde eindigen in de top 10. Maar het halen van dat doel smaakte naar meer. En meer kreeg hij. Binnen een half uur ging Sil van een top 4 positie naar het winnen van de wedstrijd. Maar dat was nog maar het begin.

In de krant

Terwijl de rest van de aanwezigen zich tegoed doen aan het eten in de foyer, wordt Sil naar de backstage van het theater geleid. Daar zit een journalist van dagblad Metro op hem te wachten. Nog hyper van zijn overwinning beantwoord hij de vragen van de nieuwsgierige journalist, met als resultaat op maandagmorgen: een paginagroot artikel in de gratis landelijke krant.

Op de radio

Dezelfde avond belt ook het Radio 1 programma ‘Langs de Lijn En Omstreken’ voor een kort telefonisch interview met de kersverse mbo-ambassadeur. Daarin vertelt Sil dat hij de winst heel erg gehoopt had, maar toch verrast was door de uitslag. De uitzending is via deze link terug te luisteren, tijdsblok 21.00 – 22.00 uur. Het gesprek met Sil start op 23 minuten.

Zondagavond werd Sil ook geïnterviewd door 3fm-dj Olivier Bakker, in het radioprogramma Olivier. Ook hier vertelt Sil wat hij als ambassadeur wil gaan betekenen voor het mbo. De uitzending is terug te luisteren via deze link. Het gesprek met Sil start op 17 minuten.

Ten slotte was Sil maandagmiddag ook te horen op radiostation Funx, een publieke radiozender voor jongeren in de grote steden. Het interview is te beluisteren via deze link.

Naar Den Haag

Op dinsdag mag Sil voor het eerst in zijn nieuwe rol naar politiek Den Haag. Hij is te gast bij een rondetafelgesprek op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onder leiding van staatssecretaris Paul Blokhuis gaat het over het preventieakkoord: Een akkoord dat moet bijdragen aan gezonder leven. Een onderwerp dat heel goed aansluit bij Sils eigen ambities in de voedselvoorlichting. Lees hier het bericht.

Je zou het bijna vergeten…

Naast ambassadeur is Sil natuurlijk ook nog gewoon een derdejaars student! Woensdag viert Sil zijn 19e verjaardag en is het zijn eerste stagedag bij ProeVkantoor. Hij mag daar als stagiair snackpakketten vol fruit en groenten uitdelen op een basisschool in Venhuizen. Al met al een bewogen week voor onze nieuwe ambassadeur. Sil geniet ervan, met volle teugen en een gezonde dosis ambitie. We zijn erg benieuwd wat de komende maanden nog allemaal gaan brengen.