mbo 22 mei 2019

Dag van de stagiair

Het is vandaag de dag van de stagiair.

Stage is een heel belangrijk onderdeel van de mbo-opleidingen van het Clusius College. Tijdens deze zogenaamde beroepspraktijk vorming (bpv) wordt er bij onze studenten een beroep gedaan op andere kennis en vaardigheden dan op school. Daarmee is het praktijkgerichte bpv een waardevolle aanvulling op de lessen op school. Stagebedrijven steken veel tijd en energie in stagiairs, omdat ze het belangrijk en leuk vinden om hun vakkennis over te dragen. Daarom willen we op deze dag onze waardering uitspreken naar zowel onze bpv-bedrijven als onze studenten.

Hoe het reilt en zeilt

Een mooi voorbeeld van onze stagelopende studenten is Fleur Rijkes, tweedejaars student Bloem & Design niveau 2. Dit schooljaar heeft ze het hele jaar 2 dagen in de week stage gelopen bij Amazing Flowers in Den Helder.

“Een heel leuk stageadres,” vindt Fleur. “Het is een kleine en gezellige bloemenwinkel met veel vaste klanten. Daarnaast doen ze ook veel abonnementen. Dat betekent dat je elke week een boeket maakt voor een particulier of bedrijf. Bij mijn stage mocht ik veel werkzaamheden uitvoeren: boeketten maken, bloemen schoonmaken en etalages inrichten, maar ook meedenken bij de inkoop van bloemen en het uitvoeren van administratieve taken. Hierdoor heb ik de kans gekregen om veel te leren over de bedrijfsvoering van een bloemenwinkel. Ik vind het leuk dat ik me hierin heb kunnen ontwikkelen. Volgend jaar ga ik niveau 3 Bloem & Design volgen. Dan ga ik ook meer leren over het maken van bruidswerk.”