mbo 09 nov 2017

Clusiusstudent naar landelijke finale Ambassadeur mbo!

Als je ergens je tanden in zet kun je heel veel bereiken. Dat laat onze student Sil de Weerd de afgelopen maanden zien. Namens het Clusius College in Alkmaar strijdt hij om de landelijke Ambassadeur voor het mbo te worden. En met succes. Sil is tijdens de landelijke stemronde in de top 10 geëindigd en maakt daardoor serieus kans op de titel van Ambassadeur die op 23 november zal worden toegekend.

De student Voeding & Voorlichting aan het Clusius College werd eerder dit jaar verkozen tot ambassadeur van zijn eigen school. Hij viel bij de docenten op door zijn leergierigheid en het enthousiasme voor zijn opleiding. Sil ontdekte tijdens zijn opleiding en stages zijn passie voor voeding en wil zijn kennis graag met anderen delen. Vooral het voorlichten van jongeren over gezonde en duurzame voeding vindt hij belangrijk en hij grijpt de ambassadeursverkiezing aan om aan de slag te gaan met die ambitie. Zo heeft hij niet alleen voedingsvoorlichting gegeven op de vmbo-scholen van het Clusius College, maar is hij naar aanleiding van de verkiezing bijvoorbeeld ook gevraagd om voorlichting te geven bij andere scholen en organisaties.

Tweede jaar op rij

Het is het tweede jaar op rij dat een student van het Clusius College zich in de top 10 van de verkiezing weet te plaatsen. Sil is de enige student van een aoc (agrarisch opleidingscentrum) die in de top 10 staat en samen met een studente van het Nova College de enige kandidaat van een mbo-school in Noord-Holland. Samen met de overige 9 kandidaten zal Sil tijdens de grote finale, het ambassadeursgala in Apeldoorn op 23 november, de jury moeten overtuigen van zijn kwaliteiten. De student die tijdens dit gala uitgeroepen wordt tot de landelijke Ambassadeur mbo, vertegenwoordigd een jaar lang de half miljoen studenten die het mbo telt.