mbo 30 jan 2020

Clusius studenten door naar finale Skills Heroes

Afgelopen week zijn een aantal van onze studenten in actie gekomen tijdens de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Finn de Wit en Rik Onderwater deden vanuit hun opleiding TPL mee aan de wedstrijd voor Hovenier. Fleur Rijkes deed namens de opleiding Bloem en Design mee aan de wedstrijd Bloembinder.

Finn en Rik hadden als team twee dagen de tijd om een tuin aan te leggen​ naar een ontwerp van architectenbureau Vis à Vis. Hierbij kregen zij te maken met verschillende facetten van het hoveniersvak. Het uitzetten van maten, het bewerken en aanbrengen van natuursteen, beton en hout, en het toepassen van verschillende houttechnieken. Daarnaast werd beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken, vaste planten en/of eenjarigen. Omdat de studenten het ontwerp goed en netjes moesten uitvoeren binnen een bepaalde tijd, werd het een race tegen de klok en was de wedstrijd van een hoog niveau. ​
De jongens hebben goed samengewerkt en hard doorgewerkt. Ze behaalden een knappe 3e plaats. Een mooie prestatie bij elf deelnemers. Helaas gingen alleen de eerste twee duo's door naar de finale.

In Velp ​​mocht Fleur namens het Clusius College aan de slag. Thuis moest en al een frame worden voorbereid waarin een tijdschrift was verwerkt. Op de dag zelf kregen de deelnemers bloemen om er een boeket van te maken. Daarnaast moest er een posterpresentatie gemaakt worden,een plantenarrangement met drie soorten en een arrangement met het thema colourblocking. Het was hard werken, maar het lukte Fleur steeds weer om iets moois neer te zetten.  De juryleden keken bij het beoordelen niet alleen naar vakskills, zoals inzicht in kleur, techniek en vormgevingsprincipes, maar ook naar creativiteit, communicatie en presentatie. Fleur werd vierde en is daarmee door naar de finale in Leeuwarden op 6 maart in Leeuwarden

​In december hebben Arjen de Vries en Thom Gijzen al meegedaan met de voorrondes Monteur Mobiele Werktuigen. Hierbij heeft Arjen zich geplaatst voor de finale. Fleur en Arjen zien we dan ook allebei terug in de finale op 6 maart in Leeuwarden!