mbo 11 apr 2016

Bruidsbeurs 2016 'Forest Wedding'

In april vond op het Clusius College Alkmaar de bruidsbeurs plaats met als thema “Forest Wedding”. De hele show is volledig neergezet door de studenten van de mbo-opleiding Bloem & Design van het Clusius College.

Bezoekers werden welkom geheten in het ‘Clusius bos’ door de boswachter en tante Mina, de bosheks. Anouk Geerstma opende de show met het nummer You’re beautiful, van James Blunt. Anouk volgt zelf ook de opleiding Bloem & Design en is speciaal gevraagd om meerdere nummers te komen zingen, tijdens de show. De avond werd gepresenteerd door Marjon Steenbergen en Nadia Othman, docenten Bloem & Design.

Voorafgaand aan de bruidsbeurs stond de hele dag het teken van voorbereiding voor de bruidsbeurs “Forest Wedding”. Het atrium van de school werd speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een bos. Te midden van rijen bomen vond de bruidsshow plaats. Gekleed in bruidskleding liepen de studenten onder begeleiding van vaders, vrienden of bruidsmeisjes over de catwalk om hun zelfgemaakte bloemstukken te tonen.

Bij de beurs zijn niet alleen studenten van het Clusius College betrokken; Privé Coiffures Vakopleiding Purmerend en Studio New Look verzorgde de kapsels en make-up van de bruiden. Daarnaast hebben verschillende bedrijven uit de bloemenbrache gesponsord om het bos op een echt bos te laten lijken.

De avond is sfeervol verlopen en ook de catering was goed verzorgd. Kortom een avond om niet te vergeten!

Foto's Ron de Vries