mbo 06 dec 2019

Bloem & Design opent pop-up kerstwinkel voor goed doel

Van 9 t/m 13 december 2019 runnen de studenten van de opleiding Bloem & Design van het Clusius College in Alkmaar een pop-up kerstwinkel in hun schoolgebouw. Met de verkoop wordt geld opgehaald voor een goed doel dat door de studenten zelf is gekozen, dit jaar is dat Campagneteam Huntington.

Wekenlang al bruist het op de opleiding Bloem & Design van de activiteiten. De studenten werken met grote passie en gedrevenheid aan het ontwerpen en vervaardigen van mooie creatieve kerstarrangementen, die zij van 9 t/m 13 december verkopen in hun eigen pop-up kerstwinkel in het schoolgebouw aan de Drechterwaard in Alkmaar.

Goede doel

Ieder jaar mogen de student een goed doel voordragen en presenteren aan de groep. Student Romy bracht dit jaar Campagneteam Huntington in. Met een emotionele presentatie over deze erfelijke hersenaandoening, en de effecten die de ziekte heeft op een van haar beste vriendinnen, heeft Romy de overige studenten meer dan overtuigd. Haar vriendin is recentelijk gediagnosticeerd met Huntington. Het effect op het gezin is groot, ook de vader heeft Huntington en zij hebben al eerder een kind aan deze ziekte verloren.

De ziekte van Huntigton?

De ziekte van Huntington is een vreselijke en mensonterende ziekte. De symptomen van de ziekte zijn vergelijkbaar met Alzheimer, Parkinson en ALS. Helaas is de ziekte erfelijk. Als iemand de diagnose Huntington krijgt heeft deze persoon afhankelijk van het verloop vaak nog maar 17 jaar te leven. Er is nog geen medicatie tegen de ziekte. De studenten van het Clusius College willen met van de opbrengst van de kerstwinkel het onderzoek, dat Campagneteam Huntington doet naar deze verschrikkelijke ziekte, ondersteunen. Wat goed is om te weten is dat de stichting Campagneteam Huntington werkt met vrijwilligers. Zo gaat het opgehaalde bedrag rechtstreeks naar de organisatie en wordt er niets afgehaald om werkgevers te kunnen betalen.

Het project ‘kerstwinkel’

Het project kent voor de studenten een lange voorbereidingstijd en biedt hen de gelegenheid om in een praktijksituatie met echte klanten te werken. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor alle fases van het project: de inrichting van de winkel, het prijsbewust ontwerpen van bloemwerk, het inkopen van materiaal, de uitvoering en planning van de verkoop.

Na het afronden van alle voorbereidingen maken de studenten de ontworpen kerstarrangementen en kransen. Deze worden gepresenteerd in de door de studenten ontworpen en ingerichte kerstwinkel. Met als afronding en hoogtepunt de verkoopweek. Elke dag wordt de voorraad door de studenten aangevuld. De Kerstwinkel is ingericht in het gebouw van het Clusius College aan de Drechterwaard 10, 1824EX te Alkmaar.  De openingstijden:

Maandag: 13:30 t/m 17:00
Dinsdag, woensdag, donderdag: 10:00 t/m 16:00
Vrijdag: 10:00 t/m 14:00

Gerelateerde pagina's