mbo 27 jun 2017

Bezoek aan trainingscomplex Ajax mbt sportveldonderhoud

Studenten TPL en GGI hebben onlangs een bezoek gebracht aan trainingscomplex ‘de toekomst’ van Ajax.

De branchevereniging voor Sport en Cultuurtechniek had dit die dag georganiseerd op 5 verschillende plaatsen in Nederland speciaal voor studenten TPL en GGI. Deze vereniging organiseert elke 2 jaar zo’n evenement om studenten te enthousiasmeren voor deze branche. Op het terrein van Ajax waren die dag ruim 80 studenten en diverse toeleverende en uitvoerende bedrijven in de aanleg en onderhoud van sportaccommodaties en- velden, aanwezig.

Heini Otto, oud speler van Ajax en Twente en trainer van diverse eredivisie clubs gaf een lezing waarom een goed sportveld zo belangrijk is voor topsporters.  Het gaat hierbij om een ondergrond met goede afwatering en een toplaag waar de grasmat goed op groeit. Ook de vlaklegging en de kwaliteit van de grasmat zijn enorm belangrijk om topsport te kunnen bedrijven, maar ook om blessures te voorkomen. 

Tevens werd er een bezoek gebracht aan de opblaashal, die opgebouwd was boven een kunstgrasveld, waar de spelers onder slechtweer omstandigheden kunnen oefenen. De dag werd afgesloten met een kennisquiz met behulp van een kahootspel waar kennis van het sportveldbeheer gevraagd werd.

Na afloop was er nog gelegenheid om vragen te stellen bij de standhouders, die hun producten tentoonstelden. Kortom een leuke en leerzame middag!