mbo 27 jun 2016

And the winner is……………Nick Vijn Clusius mbo-uitblinker 2016

Nick is unaniem verkozen tot de mbo-uitblinker van het Clusius College. Hij gaat de school vertegenwoordigen tijdens de verkiezing van de Landelijke Uitblinker mbo 2016!’

"Ik vind het belangrijk dat iedere leerling en student zich veilig voelt op school en zichzelf kan zijn."

Drie vestigingsuitblinkers

Ieder jaar wordt op de drie mbo-vestigingen van het Clusius College in Alkmaar, Hoorn en Schagen een vestigingsuitblinker gekozen. Daarna gaat een commissie met hen in gesprek met als doel dé mbo-uitblinker van het Clusius College te kiezen. Dit jaar waren er drie genomineerden vanuit de verschillende opleidingen. In Schagen was Bo Ivangh (Groene Detailhandel) genomineerd. In Hoorn werd Koen Stolk (Natuur, Water & Recreatie) aangedragen en vanuit Alkmaar was het dus Nick Vijn (Bloem & Design) die de strijd aanging.

Waarom Nick

Nick heeft veel capaciteiten. Hij is creatief, sociaal, leergierig en weet mensen aan zich te binden en te enthousiasmeren. Op school heeft Nick diverse acties m.b.t. ondersteuning van homojongeren georganiseerd en vindt sociale veiligheid op school van groot belang.

Speciale prestatie

Nick is als uitblinker voorgedragen omdat hij opvalt in de lessen door zijn goede resultaten maar ook zeker vanwege zijn inzet en beroepshouding. Daarnaast weet hij zijn mbo opleiding Bloem & Design goed te combineren met het vele vrijwilligerswerk dat hij doet. Het is bewonderenswaardig hoe hij zich inzet voor anderen. Voor school heeft Nick o.a. een Gay Straight Alliance (GSA) opgezet. Nick: "Ik vind het belangrijk dat iedere leerling en student zich veilig voelt op school en zichzelf kan zijn. Een GSA zet zich actief in om dat doel te bereiken. Of je nou hetero, bi, homo, lesbisch, transgender, man of vrouw bent, het is belangrijk om te kunnen zijn wie je bent. Om hier aandacht voor te vragen heb ik op school Paarse Vrijdag georganiseerd.”

Toekomst

Op korte termijn wilt Nick een verdere bijdrage leveren aan een sociale en veilige omgeving op school. Nick is verrast en heel trots dat hij de mbo-uitblinker van het Clusius is geworden. Nick: "Met mijn titel als uitblinker hoop ik nog meer jongeren te bereiken. We worden als mens nog te vaak in een hokje gestopt, of krijgen een stempel. Met een goede opleiding en een diploma op zak creëer je zelf een goede basis voor je toekomst."