mbo 28 mrt 2019

Alleen maar winnaars bij Skills

Vorige week op 20 t/m 22 maart vond in de RAI van Amsterdam Skills The Finals plaats. Ook dit jaar weer een geweldig beroepenevenement met 37 verschillende vakwedstrijden, strijdende studenten en veel docenten en bezoekers die de finalisten aanmoedigden. 

Vanuit het Clusius College mbo deden Arjan de Vries, Cindy Hardebol en Noraly Zoon mee met de vakwedstrijden Monteur Mobiel Werktuigen, Bloembinder en Etaleur. Wat een toppers en wat een lef en doorzettingsvermogen hebben zij laten zien. Het was prachtig om te zien hoe geconcentreerd en vol passie zij ieder in hun eigen vakgebied verschillende opdrachten wisten uit te voeren binnen de tijd die zij hiervoor kregen. Wat de opdracht precies inhield hoorden zij pas bij aanvang van de dag, door het openen van een black box of door een opdrachtomschrijving op papier. 

Spanning en opperste concentratie dus. 

Met 200% inzet hebben zij gestreden om de beste te worden in hun vakgebied. Zij namen het op tegen studenten van andere opleidingen uit het hele land. Onze studenten hebben het geweldig gedaan met een 6de plaats voor Arjan, een 8ste plaats voor Cindy en een 2de plaats voor Noraly. Uiteindelijk levert deelname aan Skills alleen maar winnaars op, want de hele ervaring is zo bijzonder en is er een om nooit te vergeten! Arjan, Cindy en Noraly vonden het geweldig en hebben in een korte tijd ontzettend veel geleerd en de smaak te pakken gekregen. Wie weet volgend jaar! 

​Mirelle Beenders
Docent In- & Outdoor Styling
Begeleider tijdens Skills The Finals