mbo 17 mei 2022

All You Need is Food Tour winnaar Impactprijs Groen Onderwijs!

Afgelopen maandag (16 mei) heeft ons mbo Voeding voor de All You Need is Food Tour de Impactprijs Groen Onderwijs in ontvangst mogen nemen! Studente Voeding & Voorlichting, Marit Hoogcarspel en Sil de Weerd van Beter (W)eten voorlichtingen namen de prijs (een cheque t.w.v. € 2.500,-) in ontvangst. De All You Need is Food Tour werd van de in totaal 10 genomineerden gekozen als de winnaar van deze mooie en eervolle prijs.

De feestelijke uitreiking vond plaats op de Hogeschool Inholland in Delft. De nominatie voor de prijs was al eervol, maar het winnen van de prijs is de ultieme kers op de taart!

Innovatieve projecten met impact op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid

De Impactprijs van GroenPact is er voor innovatieve projecten, onderzoeken en start-ups die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Alle vernieuwende initiatieven (groot én klein) die laten zien hoe belangrijk groene oplossingen zijn, maken kans. Denk aan projecten of start-ups die het verschil maken op het gebied van voedseltransitie, duurzaamheid, sociale impact, vergroening, klimaat, circulaire landbouw of biodiversiteit.

All You Need is Food Tour

De All You Need Is Food Tour is door ons mbo Voeding georganiseerd in samenwerking met (Beter) Weten Voorlichtingen, vanuit project NH Food. Dit schooljaar en vorig schooljaar heeft de glimmende foodtruck vele vmbo-scholen in Noord-Holland bezocht. Hierdoor konden de leerlingen kenismaken met onze mbo-opleidingen Voeding. Daarnaast was er aandacht voor het eten van de toekomst en werd het belang van duurzame en gezonde voeding uitgebreid toegelicht.

Mbo’ers informeren vmbo’ers over duurzame voedselkeuzes

Dat de prijs is gewonnen bevestigt dat de opleiding goed bezig is. De jury zei tijdens de feestelijke uitreiking hier het volgende over: “Dit project gaat over het eten in de toekomst. We vinden het een heel goed idee om mbo’ers te laten vertellen aan vmbo’ers over duurzame voedselkeuzes en dat hebben ze ook supercreatief gedaan. Daar waren wij heel erg enthousiast over. Hiermee is invulling gegeven aan een maatschappelijk relevant thema: ‘Eten van de toekomst’. Het is een uitdaging jonge mensen de foodsector in te krijgen en met dit project hebben deze jongeren hieraan bijgedragen.” Daarnaast prees de jury het idee om naar de scholen te gaan in plaats van de leerlingen naar de school te laten komen (de eerste versie van de tour is begonnen tijdens de lockdown).

De prijs is een geldbedrag van € 2.500,-. Over de besteding daarvan wordt nog nagedacht.


De vmbo-leerlingen luisteren aandachtig naar Sil tijdens de All You Need is Food Tour.


Marit Hoogcarspel heeft stagegelopen bij Beter (W)eten Voorlichtingen van oud-Clusiusstudent Sil de Weerd. Beiden tonen met trots de gewonnen prijs.